Принципи використання фракталів при організації інтер’єрів - Kovaluov, Y.; Pisareva, A. (Теорія та практика дизайну, 2014)
Розглянуто ключові проблеми організації інтер’єрів в сучасних умовах – пошук нових стилістичних ідей, обґрунтування об’ємно-планувальних рішень, формоутворення, обґрунтування кольорових рішень, забезпечення психологічного комфорту – відповідно до потреб для окремих психотипів та особистостей, а також функцій будівель. Проаналізовано практику використання фракталів у архітектурі і дизайні. Визначено зв'язок умов психологічного комфорту із формами і кольоровими рішеннями комп’ютерних моделей фракталів. Запропоновано принципи використання фракталів при організації інтер’єрів. Наведено приклад реалізації цих принципів при проектуванні інтер’єрів спортивного комплексу у ході його реконструкції у центр східних єдиноборств.