Особливості використання елементів українського орнаменту в оздобленні офісу - Gnatiuk, L.; Muzychenko, O. (Теорія та практика дизайну, 2014)
В статті окреслені сучасні тенденції та особливості дизайну офісу в українському національному стилі. Розглянуто найпоширеніші типи українського офісу. Наведені приклади стилізації окремих елементів в офісі, та оздоблення орнаментом і петриківським розписом, що формувалися впродовж багатьох століть і стали невід’ємною  частиною українського стилю.