Підхід до комплексної оцінки інновацій у фешн-дизайні - Gardabkhadze, I. (Теорія та практика дизайну, 2014)
Запропоновано підхід до оцінки інновацій результатів художнього проектування сучасного одягу. Введені поняття комплексної та інтегральної оцінки інноваційності фешн-проектів. Обґрунтовано доцільність поетапної комплексної оцінки інноваційності фешн-проектів. На основі збалансованого трикутника ефективності запропонований спосіб цілеспрямованого пошуку інноваційних рішень із метою усунення «пляшкового горлечка» дизайнів-проектів.