Еко-дизайн. Поєднання нових технологій та нетрадиційних художніх рішень - Rybachenko, S. A.; Gornova, M. I. (Теорія та практика дизайну, 2013)
Дана стаття присвячена синтезу дизайну та альтернативної енергетики. Описано основні способи, що дозволяють надавати декоративні функції пристроїв перетворення енергії , роблячи їх частиною художнього рішення інтер'єрів, екстер'єру і ландшафту. І навпаки, залучення альтернативної енергетики в область дизайну. Розглянуто традиційні методи використання поновлюваних джерел, і їх більш сучасні модифікації. Представлений проект незвичайного колірного рішення в аквадизайну , який використовує особливості фізичних явищ деяких хімічних речовин, а також показані проекти автора, розроблені із застосуванням еко - технологій.