Розвиток ідей адаптивності в сучасному міському просторі - Myronenko, V. P.; Demydyuk, U. (Теорія та практика дизайну, 2013)
У статті розглянуто приклади і переваги впровадження ідей адаптивності у сучасне міське середовище, це сприяє гуманізації та реабілітації міського середовища, гармонізації зв'язку «людина - міське середовище» і формуванню гнучкого простору міста.