До питання про атрибуцію будівель с. Германівка - Oliynyk, O.; Veres, M. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті виконаний аналіз історико-культурної спадщини с. Германівка, встановлено авторство архітектора В.М.Ніколаєва в контексті дослідження особливостей творчого почерку зодчого. Розглянуті загальні концепції стилів, які використовував В.М.Ніколаєв.