Засоби гармонізації навчальних приміщень в аспекті еко-виховання - Artenenko, M.; Chepeljuk, O. (Теорія та практика дизайну, 2016)
В статті проаналізовано базу хронологічних рядів репродукцій живописних полотен та гравюр, на яких зображено навчально-виховний процес. Визначено роль еко-виховання як пріоритетного напрямку виховання в сучасних умовах та запропоновано структурну схему засобів гармонізації простору навчального приміщення на основі еко-виховних принципів за такими критеріями: за рахунок сприйняття елементів та предметів інтер’єру; за рахунок зонування навчального приміщення; за рахунок введення в інтер’єр об’єктів живої природи; за рахунок введення в інтер’єр атрибутів еко-виховних форм навчання.