Удосконалення дизайн-ергономічного проектування жіночого одягу сучасних форм - Kolosnichenko, O. (Теорія та практика дизайну, 2015)
В статті розглянуто сучасні методи дизайн-ергономічного проектування нових форм жіночого одягу з позицій системи «людина-одяг-середовище». Використання запропонованих методів дозволяє розробити творчу концепцію для структуризації та подальшого створення об’ємно-просторових форм сучасного одягу за допомогою рухомої структури матеріалів. Виконано композиційно-конструктивний аналіз об’ємно-просторової форми ескізів з метою формування матриці схем трансформації модулів.