Street-art та його розвиток на вулицях міста Черкаси - Romanenko, N. G.; Vyskvarka, Y. M.; Galickaya, E. V. (Теорія та практика дизайну, 2013)
В публікації розглядаються умови формування естетичного образу міста у свідомості городянина, мешканця міста, носія естетичних і культурних нормативів, здатного впливати на навколишнє середовище, досліджується художньо-проектний синтез міської архітектури та street-art, його вплив на формування композиційно цілісного середовища; здійснено аналіз окремих артефактів street-art у місті Черкаси та окреслено умови доцільності їх використання в якості одного із складників формування міського середовища.