КОМПЛЕКСНИЙ ОГЛЯД ДИЗАЙНУ ІНТЕРАКТИВНИХ ЦИФРОВИХ ЕКСПОЗИЦІЙ НА ОСНОВІ ДОСВІДУ ВІДВІДУВАЧІВ - Хе, Ціїн; Косенко, Данило (Теорія та практика дизайну, 2024)
Мета. Ця стаття містить комплексний огляд дизайну інтерактивних цифрових експозицій, зосереджуючись на досвіді аудиторії. Робота має на меті відобразити еволюцію дизайну експозиції, оцінити вплив елементів дизайну та дослідити майбутні наслідки. Методологія. В роботі використано хронологічний підхід з аналізом наукових статей і матеріалів конференцій. Вона об’єднує міждисциплінарні аспекти, такі як дизайн, технології та психологія, визначаючи прогалини в дослідженнях і майбутні напрямки. Результати. Основні спостереження включають еволюцію від технологічно орієнтованого дизайну до орієнтованого на користувача та зростаючу інтеграцію психології в дизайн. Це підкреслює важливість єдиної теоретичної основи та різноманітних потреб відвідувачів у майбутніх дослідженнях. Наукова новизна полягає в комплексному, хронологічному підході та інтеграції різних дисциплін, забезпечуючи новий погляд на еволюцію та майбутнє дизайну інтерактивних цифрових експозицій. Практичне значення. Цей огляд слугує ресурсом для дослідників, дизайнерів і музейних професіоналів, керуючи дизайном інтерактивних цифрових експозицій для підвищення залучення аудиторії та досвіду.