Архітектурна інспірація в дизайні костюма з каркасними структурами як засіб популяризації культурної спадщини та досягнення туристичної атракції - Artemenko, M. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Стаття присвячена дослідженню костюмів з каркасними структурами в колекціях світових дизайнерів. Костюм з каркасними структурами розглядається як засіб популяризації архітектурної спадщини та перспективний спосіб збільшення атрактивності регіонів в туризмі. В роботі наводяться результати аналізу зібраної та систематизованої бази фотоілюстративного матеріалу з зображеннями костюмів з каркасними структурами із колекцій світових дизайнерів, до яких побудовано асоціативно-інспіративний ряд архітектурних об’єктів. Визначено країни, на модному подіумі яких в колекціях дизайнерів зустрічаються костюми з каркасними структурами. В роботі наводяться лідери серед дизайнерів за кількістю використання архітектурної інспірації в костюмах з каркасними структурами. А також відповідно до складеного асоціативно-інспіративного ряду встановлена локалізація архітектурних об’єктів, до яких найчастіше звертаються дизайнери за натхненням. Визначено вид архітектурних споруд, що є найпопулярнішим творчим джерелом, яке асоціативно прочитується в костюмах з каркасними структурами.