Особливості використання медіа-фасадів у проектуванні концерт-холів - Avdieieva, N.; Lуsenko О. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті проаналізовано особливості використання медіа-фасадів під час проектування концерт-холів. Розглянуто типи медіа-фасадів, їх переваги та недоліки, застосування медіа-фасадів у сучасній архітектурі громадських споруд. Наведені теоретичні та методичні основи архітектурного проектування видовищних споруд у поєднанні з новітніми медійними технологіями. Доведено перспективи дотримання принципів естетичної цілісності та гармонізації в архітектурі і дизайні медійного середовища концерт-холу. Медійна складова архітектури видовищного об’єкта дає можливість формувати композицію, яка не притаманна традиційній архітектурі, але властива кіномистецтву, а саме за сценарієм та сюжетністю. Розглянуто особливості поєднання архітектури та візуальних інформаційних засобів у єдиному медійно-архітектурному видовищному комплексі. Доведено переваги використання синтезу архітектурно-художніх засобів і медійних технологій, таких як, засоби візуальної комунікації, медіа-об’єкти, медіа-фасади.