Фотографічний метод дослідження архітектурного середовища та людських контактів в ньому - Troshkyna, H. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Статя присвячена можливості дослідження середовища контактів у ньому фотографічним методом для того, щоб в результаті аналізу фотознімків отримати повну картину життєвих процесів, які там відбуваються, побудувати сценарій сприйняття середовища та передбачити можливу діяльність людини в ньому. Запропоновано алгоритм дослідження.