Три підходи до формотворення металевих конструкцій як засобів виразності інтер`єра в період з кінця XVIII - до початку XIX ст. - Novik, A. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Проведено аналіз історичного розвитку металоконструкцій в стилі модерн у взаємозв`язку з епохою еклектики. Виявлено три підходи до формотворення металу при використанні в несучих конструкціях для створення виразного інтер`єрного середовища: конструктивно-технологічний, конструктивно-естетичний, конструктивно-образний. Виконана систематизація використання металів в інтер`єрі в стилі модерн за матеріалом та способом застосування.