Удосконалення проектних баз для розробки колекцій сучасних головних уборів - Vasilyeva О.; Kolesnichenko, M.; Vasileva, I. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті розглянуто вимоги до дизайн-проектування головних уборів з метою удосконалення їх форми та конструктивно-технологічних рішень. Розглянуто номенклатуру показників якості та представлено результати експертної оцінки у відповідності з антропометричними дослідженнями типів форм голів людини. Визначено типи об’ємно-просторових форм опорної поверхні голови та запропоновано шляхи поліпшення якості виробів.