Архітектонічні особливості видань зі стереоілюстраціями різних за соціально-функціональним призначенням - Nazarkevych, Y. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Архітектоніка книги розглядається з точки зору синтезу змісту, образотворення та конструкції. Розкривається специфічний художній образ, його особлива естетична атмосферна і мобілізуюча роль стерео та варіо зображення. Проаналізовано архітектонічні особливості книг з анагліфічними і лентикулярними ілюстраціями (навчальні посібники, науково-популярні видання, книжки для дітей, енциклопедії). Показано, що стереоскопія надає широкі можливості дизайнеру книги в розробці архітектоніки видання, перетворюючи стереоілюстрацію в зображуваний образотворчий матеріал книги.