Аналіз композиційно-конструктивного устрою одягу для провідників залізничного транспорту України - Prikhodko-Kononenko, I.; Kolosnichenko, E.; Ostapenko, N.; Kolosnichenko, M. (Теорія та практика дизайну, 2015)
В статті надано характеристику існуючого форменого одягу для працівників залізничного транспорту України. На основі теоретичних досліджень систематизовано за композиційно-конструктивними ознаками різновиди комплектів форменого чоловічого та жіночого одягу для провідників залізничного транспорту. Виявлено недостатній рівень якості ергономічних, естетичних та показників надійності, сформульовано завдання щодо розробки асортиментних рядів комплектів з покращеними показниками якості.