Вибір точки зору і картинної площини в апараті центрального проектування - Nitsyn, A. (Теорія та практика дизайну, 2015)
У статті наводиться формулювання та доведення тверджень про вибір точки зору у головній точці картини і вибір відстані від центру проектування до картинної площини для підвищення точності передачі глибини простору на площині картини.