Розробка конструктивно-технологічного рішення комплекту аварійно-рятувального спеціального одягу - Lutsker, T. (Теорія та практика дизайну, 2015)
На основі теоретичних та експериментальних досліджень розроблено конструктивно-технологічне рішення аварійно-рятувального спеціального одягу українського виробництва для робітників нафтопереробних підприємств з урахуванням різного ступеня складності робіт та теплового навантаження.