Сенсорний дизайн: визначення засобів створення - Kuznetsova, I.; Cherednychenko, J. (Теорія та практика дизайну, 2015)
У даній статті розкрито визначення сенсорного дизайну як перспективного напрямку у дизайні і архітектурі. Проведено аналіз використання сенсорної терапії для дітей із особливими потребами, у тому числі із захворюванням аутизму. Досліджено використання сенсорної терапії у створенні саду, інтер’єру, екстер’єру, ефективної реклами. Визначено види сенсорних кімнат за віковими характеристиками та виявлено особливі характеристики для кожної із них. Розкрито засоби використання сенсорного дизайну в інтер’єрі.