Визначення динамічних приростів для дизайн-ергономічного проектування комбінезонів танкістів - Kolosnichenko, M.; Avramenko, T.; Ostapenko, N.; Vasileva, I. (Теорія та практика дизайну, 2015)
Розроблено підходи до створення різновидів вітчизняного ергономічного захисного одягу танкістів відповідно сучасних вимог. Застосовано комплексне поєднання захисних властивостей танкової машини та захисного спецодягу з метою підвищення надійності у зонах небезпеки. Запропоновано шляхи вдосконалення процесу проектування захисного одягу танкістів на основі застосування розмірних характеристик динамічних приростів; зафіксовано найбільші з них по кожній розмірній ознаці. Побудовано креслення конструкції та виготовлено експериментальні зразки захисного спецодягу.