Особливості реконструкції водонапірної вежі під готельно-ресторанний комплекс в історичному центрі м. Житомир - Gnatiuk, L.; Voitenko, K. (Теорія та практика дизайну, 2015)
У статті розглянуто особливості реконструкції об’єкту культурної спадщин - водонапірної вежі в історичному центрі міста Житомир. Проведено аналіз реконструкцій водонапірних веж ХІХ ст. під готельно-ресторанні комплекси в країнах Західної Європи. Виявлено особливості реконструкції водонапірної вежі під готельно-ресторанний комплекс в м. Житомир. Визначено методи та засоби захисту цілісності об’єкту культурної спадщини. Запропоновано заходи популяризації об’єктів культурної спадщини міста серед туристичних маршрутів.