Комп’ютерне проектування відсіків технічних поверхонь у навчальному процесі дизайнерів - Vasilevskiy, O.; Makarenko, M. (Теорія та практика дизайну, 2015)
Розглядаються навчальні геометричні алгоритми автоматизованого проектування кінематичних поверхонь полиць, реалізовані у вигляді обчислюваних програм, які дозволяють змінювати вихідні параметри, варіювати та досліджувати форму робочих поверхонь полиць, а також отримувати в чисельному чи графічному вигляді необхідну для пошуку варіантних рішень інформацію.