ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ МИСЛЕННЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ/СТАРШОКЛАСНИЦЬ - Голубєва , Марія; Неумивако , Єкатерина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У статті розглянуто психологічні особливості формування культури мислення старшокласників/старшокласниць. Проаналізовано взаємозв’язок між культурою мислення та креативним мисленням. Розглянуто вплив воєнно-політичних подій на когнітивний розвиток українських підлітків, їхню життєстійкість та креативність. Підкреслено важливість використання сучасних педагогічних технологій та інтерактивних психологічних технік у освітньому процесі для підвищення готовності учнівства до сучасних соціальних та інформаційних викликів.