ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Яблонська, Тетяна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті проаналізовано стан і тенденції розвитку дистанційної освіти в Україні, зокрема в період пандемії. На основі аналізу сучасних досліджень виокремлено переваги і проблеми дистанційної освіти у вищій школі, перспективи її розвитку в Україні. Наведено дані опитувань студентів, експертів щодо переваг, недоліків і перспектив дистанційної форми навчання в системі вітчизняної вищої освіти.