СТРУКТУРА ВІДТВОРЕННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ЛЮДИНИ: ІННОВАЦІЙНИЙ АСПЕКТ - Городянська , Лариса (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті обґрунтована потреба у пошуку потенційних можливостей людини та відтворення її інтелектуального потенціалу з метою пожвавлення інноваційного розвитку на всіх рівнях економічної системи. З метою розв`язання означеної проблеми сформовано структуру відтворення інтелектуального потенціалу людини за напрямами, способами та показниками відтворення. Розглянуто екстенсивний й інтенсивний типи відтворення людини. Запропоновано модель зворотного зв’язку між способами й показниками інноваційного відтворення інтелектуального потенціалу людини.