ЗАСТОСУВАННЯ ВІРТУАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ РОЗРАХУНКУ ВЕЛИЧИНИ ЗЕРНА В МАТЕРІАЛОЗНАВСТВІ - Говорун, Тетяна Павлівна; Берладір, Христина Володимирівна; Ващенко , Світлана Михайлівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті представлено матеріал про застосування віртуального середовища, а саме розробленої віртуальної лабораторної роботи «Методи виявлення та визначення розміру зерна», яка використовується як в аудиторній, так і в дистанційній освіті. Детально описана методика розробки та впровадження віртуальної лабораторної роботи за трьома методами визначення розміру зерна в сталях відповідно до чинного стандарту України. Програмне забезпечення призначене для студентів-матеріалознавців при виконанні лабораторних робіт з визначення розміру зерна металів, створене для більш зручного та точного обчислення показника зернистості та уникнення випадкових помилок у математичних розрахунках.