АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФІЛОСОФІЇ ОСВІТИ У СУЧАСНІЙ ЕРІ - Шаріпова , Єркаїм Козуївна; Ісмайлова, Райкан Апжапарівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
Ця стаття присвячена дослідженню системи взаємозв’язків філософії та освіти, вивченню філософії освіти як актуального наукового напряму. Встановлюються актуальні для сучасної соціокультурної ситуації проблеми: інформатизація та цифровізація освіти, пошук стандарту освіченої людини, домінування принципу лінійності в освітній парадигмі. Вирішення цих питань може бути обумовлено тісною взаємодією філософії та освіти, розвитком першого галузевого філософського напряму - філософії освіти.