ОСОБЛИВОСТІ ТА ФУНКЦІЇ ОМОМОРФЕМ В АНГЛІЙСЬКІЙ МІСЦІ - Абдуллоєв, Мумінчон (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
Стаття присвячена дослідженню одного з мовних явищ – омонімії в морфологічній системі сучасної англійської мови. Омонімія на рівні морфем є мовною підсистемою омонімії. Омонімія як мовне явище широко використовується не лише на рівні лексикології, а й на рівні морфології та фонології. Морфологічна система англійської мови — це один із найскладніших шарів мовної структури, а афіксальна система цієї мови — сукупність морфологічних засобів. У свою чергу, морфема є найменшою структурною одиницею, що має подвійну природу. Відмінність фонеми від морфеми полягає в тому, що морфема є одиницею форми та значення. У статті розглядається афіксальна система сучасної англійської мови як сукупність морфологічних засобів. П’ять гомоморфем є основним предметом цього дослідження, а функції та характеристики цих флективних омонімічних морфем досліджуються та обговорюються у статті. Наявність гомоморфеми може викликати труднощі у визначенні певних граматичних подій. На основі вивчення теоретичних і практичних аспектів зарубіжних та вітчизняних лінгвістів щодо флективних гомоморфем в англійській мові виявлено додаткові ознаки гомоморфем та запропоновано їх нові завдання. Таким чином, внаслідок омонімії словозмінних суфіксів окремі форми слів, що належать до різних частин мови, можуть мати однаковий вигляд.