СЛОВЕСНИЙ АЛГОРИТМ ЯК КОРОТКИЙ ШЛЯХ ДО ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - Кравець , Самійло; Морозова , Вікторія; Морозова , Ярослава (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Дана стаття присвячена першим крокам програмування, а саме - вибору першого словесного алгоритму для демонстрації студентам або учням старших класів з метою початкового ознайомлення з алгоритмами та програмуванням. Як відомо, перше враження має особливий вплив на будь-яку людину. Досліджено на конкретних простих алгоритмах та програмах ефективність мотивації до вивчення програмування і штучного інтелекту.