ВАЖЛИВІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ МАТЕМАТИЧНОЇ ОСВІТИ - Варивода , Вікторія Олександрівна; Гришко , Олена Миколаївна; Гураль , Вікторія Анатоліївна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У статті описані методолого-теоретичні шляхи розвитку конкурентноспроможної математичної освіти як основи багатьох видів діяльності та закладання фундаменту інтелектуального потенціалу нації. Проаналізовано ряд існуючих освітніх проблем, розглянуто методи стимуляції до активності у процесах накопичення і активізації математичних знань, вказані важливі особистісні компетентності педагогічного працівника, які сприятимуть професійній реалізації.