СУЧАСНЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ ВІДПОВІДНО ДО СОЦІАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ - Супрун , Дар’я (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Підняте питання управлінської компетентності як основи професійної діяльності. Тож, метою дослідження визначено розвиток професійних управлінських навичок та мислення, зокрема раціонального прийняття рішень у контексті менеджменту освіти, як складової професійної компетентності і потребує визначення ефективних педагогічних підходів, спрямованих на підтримку та розвиток управлінських та лідерських позицій. Отже, окреслено перспективи модернізації професійної підготовки в умовах новітнього суспільства, приділяючи належну увагу формуванню навичок прийняття рішень, роботи в команді відповідно до соціальних викликів.