МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМ ПРОФІЛАКТИКИ МОБІНГУ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Павленко , Марина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
Важливу роль відіграє запобігання насильству та мобінгу. Для цього потрібні заходи на рівні школи, в соціальній системі класу та заходи, що стосуються окремих осіб. Фізична та психологічна безпека, позитивні стосунки в школі є важливими критеріями шкільного клімату.