СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНИХ ЗНАНЬ У ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Мельничук , Тетяна Іванівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
В статті проаналізовані особливості формування економічних знань у дітей старшого дошкільного віку. Обґрунтовано значення дошкільного віку в подальшій соціалізації особистості. Розкрити психологічні механізми соціалізації дітей. Розглянуті поняття економічного мислення, економічної свідомості і можливості їх формування у старших дошкільників. Розкрито психологічні механізми соціалізації дітей та підкреслено важливість сформованості економічних знань у дітей старшого дошкільного віку.