SOFT SKILLS: ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК ГНУЧКИХ МЕТАНАВИЧОК ФАХІВЦІВ СФЕРИ УПРАВЛІННЯ - Фендьо , Олена (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті розглянуто основні вимоги, які ставляться сучасним ринком праці до рівня компетентності фахівців сфери управління, а також проаналізовано сутність і зміст понять професіоналізм, компетентність, професійна компетентність, «soft skills», «hard skills», на основі чого систематизовано перелік основних компонентів так званих «жорстких» і «м’яких» навичок, визначено способи їх формування під час підготовки здобувачів вищої освіти у галузі управління та адміністрування