ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК КОГНІТИВНИХ ПРОФЕСІНО ВАЖЛИВИХ ЯКОСТЕЙ МАЙБУТНЬОГО НАНОТЕХНОЛОГА В УМОВАХ ФУНДАМЕНТАЛІЗАЦІЇ ЙОГО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Сичікова , Яна; Богданов , Ігор; Бардус , Ірина; Ковачов , Сергій (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті визначені умови формування та розвитку когнітивних професійно важливих якостей майбутнього нанотехнолога під час фундаменталізації його професійної підготовки. На основі досліджень з теорії особистості, теорії творчості та психологічних моделей репрезентації знань обґрунтовано психологічні основи розроблення методичної системи фундаментальної професійної підготовки майбутніх нанотехнологів до продуктивної професійної діяльності із синтезу нових наноматеріалів.