ПАРТИСИПАТИВНИЙ ПІДХІД ДО ВИХОВАННЯ ЛІДЕРСЬКИХ ЯКОСТЕЙ УЧНІВ: НАУКОВО-НОРМАТИВНЕ ПІДҐРУНТЯ ТА ШКІЛЬНА ПРАКТИКА - Гриньова, Марія Василівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
В статті визначено нормативне підґрунтя партисипації учнів у школі, актуалізовані ключові аспекти виховання лідерських якостей учнів засобами учнівського самоврядування як форми партисипації. У роботі використаний досвід Одеської обласної школи громадянської партисипації дітей та дорослих «УСі В ДІЇ».