ПСИХОЛОГІЧНО-ПЕДАГОГІЧНІ ЧИННИКИ ВИКЛАДАННЯ ТА ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Анпілогова, Тетяна; Полухіна, Марина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті подано світовий рейтинг навичок англійської мови; описано проблеми, які суттєво перешкоджають вивченню англійської мови в Україні,; запропоновано рекомендації щодо їх подолання, а також проаналізовано мотиваційну сферу та психологічний комфорт студентів під час вивчення іноземної мови. Існують інструментальні та інтегративні мотиви, які згадуються в цій статті. Розкрито педагогічний підхід до організації процесу навчання як життєво важливої ​​складової.